Skip to main content

Meer over christianne

Als oudste kind van een binnenvaartschippersgezin moest ik op zevenjarige leeftijd naar het schippersinternaat. Door zo jong uit huis te moeten en verantwoordelijk te zijn voor mezelf, heb ik mijn persoonlijk leiderschap vroeg kunnen ontwikkelen. Ik voel me verwant met mensen die werken op posities met veel verantwoordelijkheid in een omgeving die veel van je vraagt. Door twaalf jaar in een groep op te groeien op het schippersinternaat, heb ik een scherp oog gekregen voor groepsdynamiek en principes van in- en uitsluiting. Ik ken de kracht van een groep, maar ook de eenzaamheid die je als groepslid kan overvallen. Mijn doorleefde ervaring met groepsprocessen en alles wat daarbij hoort, gaat bewust en vanzelf ‘aan’ als ik met en in teams en groepen werk.

In mijn werk kom ik vaak het thema tegen van er niet helemaal bij horen. Dat gevoel van buitenstaander, net anders zijn, heb ik ervaren als schipperskind in contact met kinderen van de wal. Maar ook als Zeeuws Vlaamse in midden Nederland en als moeder en draagmoeder tussen de moeders. Het is voor mij bekend en vertrouwd op de plek van buitenstaander. Daarom werk ik graag interimmer.

Ik gedij bij een complexe politiek-bestuurlijke omgeving met tegengestelde belangen. Een die extern gericht is, en waar de opgave groter is dan de organisatie. Ik breng alle betrokken partijen in beeld en onderzoek wat nodig is om verder te komen: waarderend te vernieuwen, verbinden en communiceren. Soepel schakelen tussen de perspectieven van bestuur, management, organisatie en buitenwereld is mijn tweede natuur.

Bij volledig commitment functioneer ik op mijn best: als de opdrachtgever voor honderd procent achter mij en de opdracht staat en er met zijn hele ziel en zaligheid voor wil gaan. Het liefst in ontwikkelopdrachten voor tien tot twaalf maanden, zodat ik echt voor langere tijd de verbinding kan aangaan en impact kan creëren. Ik ben pas tevreden als de inwoner of patiënt zichzelf in het resultaat herkent.

Wonend in midden Nederland, bestrijkt mijn werkterrein het hele land. Afhankelijk van de opdracht, werk ik samen met collega’s uit mijn netwerk.

linkedin transparant Meer weten of linken?


En wie ik verder ben?

Ik ben enthousiast en vol energie, woon in de bossen in Austerlitz in midden Nederland, ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen. Ik houd van vakanties in Italië en van roadtrips door de USA. Activiteiten in mijn vrije tijd zijn: lezen, leren van de Italiaanse taal, wandelen in de natuur, (pop)concerten bezoeken en zorgen dat mijn huis een warme welkomstplek is voor familie en vrienden. Ik ben actief als bestuurslid van de zorgcorporatie Austerlitz Zorgt en organiseer intergenerationele projecten in ons dorp. Zodat ouderen en jongeren elkaar op een bijzondere manier kunnen ontmoeten.